abr. 05

Participació del Departament de Territori i Sostenibilitat a la seu de l’OCDE (París)

El 7 de març de 2019 es va celebrar a la seu de l’OCDE a París la jornada “1 st OECD Roundtable on Cities and Regions for the SDGs “ en el marc del programa  Una aproximació territorial als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest programa es va posar en marxa l’any 2018 amb l’objectiu de potenciar el paper de les regions en el procés d’implementació de l’Agenda Urbana i l’Agenda 2030.

La Secretaria d’Hàbitat Urbà, en representació del Departament de Territori i Sostenibilitat, va participar a la segona sessió de la jornada en la qual es van debatre diferents propostes per aconseguir que els objectius de desenvolupament sostenible permetin assolir una sostenibilitat integrada i holística que, a parer dels organitzadors, són l’essència de l’Agenda 2030. En aquests sentit, els promotors de la jornada van partir de la idea que les polítiques regionals són les adequades per a generar complementarietats a una escala apropiada.

La participació de la Secretaria es va centrar en el tema dels ODS com a eina per alinear polítiques sectorials, tema que també va abordar des d’una altra perspectiva la representant de la Diputació de Barcelona. A la mateixa taula hi van parlar representants de la regió de Córdoba (Argentina); la ciutat de Kitakyyoshu (Japó); la regió de Flandes i una especialista de la UNESCO en temes d’educació.

La participació del DTES en aquesta jornada va permetre conèixer les polítiques d’altres regions en relació a les dues agendes internacionals que s’estan elaborant a la Generalitat, l’Agenda Urbana de Catalunya i l’Agenda 2030 així com donar visibilitat al primer instrument com a exemple de bona pràctica en matèria de governança multinivell.

Presentació de la jornada

 

 

About The Author