des. 21

L’Agenda urbana de Catalunya es presenta al congrés SmartCity el novembre del 2021 a Barcelona

L’Agenda urbana de Catalunya es va presentar a dos actes del congrés SmartCity. La primera participació va ser a l’espai Agora organitzat per ONU Habitat el dia 17 de novembre. Aquest acte va ser presentat per Rosa Suriñach, de l’oficina de Resiliència d’ONU a Barcelona i va comptar amb la presència de Miquel Rodríguez, Comissionat de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona i Maria Galindo, directora general de Nació Digital i Agenda Urbana.

En el debat, Rodríguez va explicar l’estratègia de l’Ajuntament de Barcelona com a principal responsable de la implementació de l’Agenda 2030 amb una estratègia focalitzada en l’ajuntament com a actor principal de la implementació i amb el repte de localitzar el 82% dels objectius global a la realitat de Barcelona. En el seu torn, Galindo va remarcar la importància de l’aproximació territorial per aterrar l’Agenda urbana de Catalunya i com a forma de crear igualtat d’oportunitats. També va emfatitzar la governança multinivell per a permetre l’assoliment dels 3 objectius transversals: connectivitat, digitalització i harmonització.

El dia 18 de novembre, la directora Galindo va presentar l’Agenda urbana de Catalunya a l’espai Catalonia, l’estand del Govern a SmartCity expo. L’acte va ser organitzat per Cluster Digital de Catalunya amb col·laboració SmartCTClusters. La directora va presentar l’Agenda urbana de Catalunya com a una oportunitat per a extendre el concepte de ciutat intel·ligent (smart city) a tot el territori de manera que Catalunya esdevingui un territori intel·ligent (smart territory).

About The Author