jul. 10

Balanç del procés participatiu per a definir els reptes de l’Agenda urbana de Catalunya (juny i juliol de 2019)

El dia 4 de juliol es va celebrar a Barcelona la darrera sessió de treball del procés participatiu de l’Agenda urbana de Catalunya. El primer balanç de la participació en les sessions dona com a resultat que:

• Les sis sessions han comptat amb la participació de 98 experts provinents de diferents àmbits professionals que han debatut sobre 18 els objectius o àmbits temàtics relacionats amb el futur contingut de l’Agenda urbana de Catalunya.
• Les sessions de treball s’han desplegat en el territori: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Tarragona i Manresa i en diversos espais de treball que s’han implicat en l’organització de cada sessió aconseguint un funcionament logístic i d’acolliment excel·lents
• Les sessions de treball han aplegat uns 520 assistents amb una mitjana de 80 persones per sessió. La sessió que ha tingut més afluència va ser la primera, sobre processos metabòlics, amb 115 assistents. Aquests 520 assistents han assistit en representació de 137 entitats o organismes específics així com particulars.
• Cada sessió de treball s’ha organitzat en tres panels per a cobrir els 18 objectius o àmbits temàtics de l’Agenda urbana de Catalunya. Els panels duraven una hora i en aquest temps, cadascun dels experts responia als mateixos temes formulats pel moderador en forma de preguntes. En total es van abordar 77 temes i 190 preguntes que es van definir a partir d’un qüestionari que s’havia lliurat el primer trimestre del 2019 a tots els membres de l’Assemblea urbana de Catalunya de forma i manera que es poguessin acotar els reptes i oportunitats que haurà d’abordar el contingut de la futura Agenda urbana.
• Un cop acabat cada panel d’experts i escoltades les preguntes del moderador i els argumentaris, els assistents i els experts s’organitzaven en petits grups de debat al voltant de cada pregunta per tal de fer aportacions al respecte.
Les sessions de treball es poden seguir a través el portal de l’Agenda urbana de Catalunya i la participació en línia encara està oberta i es poden fer aportacions en cadascun dels qüestionaris relacionats amb les temàtiques de cada sessió.

I a continuació?

Els debats dels panels i les aportacions dels assistents així com les aportacions en línia es processaran per obtenir un document que reculli el millor possible les reflexions de cada un dels objectius o àmbits temàtics i que servirà de base per obtenir una diagnosi dels reptes que les actuacions de l’Agenda urbana de Catalunya haurà d’afrontar en cadascun d’ells per a superar-los amb la proposta de futures actuacions.

About The Author