oct. 13

El 22 de juny d’enguany es va celebrar, al Museu Marítim de Barcelona, la tercera Assemblea Urbana de Catalunya.

La tercera Assemblea Urbana de Catalunya, presidida pel vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, es va convocar amb l’objectiu de presentar i aprovar el document de l’Agenda urbana de Catalunya ara anomenada Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050. En la sessió, també es va aprofitar per a fer un repàs de la feina feta des de l’anterior Assemblea, celebrada el febrer de l’any 2020.

 

L’acte es va iniciar amb la salutació del president de l’Assemblea Urbana de Catalunya i, tot seguit, la secretària i directora general de Nació Digital i Agenda Urbana, Maria Galindo, va continuar amb el segon punt de l’ordre del dia, l’aprovació de l’acta de la segona Assemblea Urbana de Catalunya.

 

El tercer punt de la sessió va centrar-se en la feina feta entre les dues sessions anteriors de l’Assemblea Urbana de Catalunya, una feina que ha permès tancar el document que es va presentar per a la seva aprovació: l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050. En relació al títol del document, cal dir que en una reunió preparatòria i prèvia a la tercera Assemblea es va proposar i acceptar el canvi de nom del document pel què s’esmenta.

 

Després d’aquest breu repàs de la feina feta i de la presentació del document de l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050, van intervenir els representants de les quatre diputacions catalanes i de les entitats municipalistes, ja que seran les administracions locals les responsables d’impulsar i desplegar les línies d’actuació previstes a l’Agenda en el territori i així assolir els tres objectius – equilibri territorial, prosperitat econòmica i equitat social- i dues transicions – la digital i la verda – que es presenten com a reptes fins el 2050.

 

El quart punt de l’ordre del dia va ser la intervenció de Rosa Suriñach, Partnerships & Communications ONU Habitat, en tant que representant, que va presentar el programa global de Ciutats Resilients, que s’aplicarà com a prova pilot a les Terres de l’Ebre, fruit d’un acord entre la Generalitat de Catalunya i ONU Habitat.

 

Finalment, es va votar i aprovar per unanimitat l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050.

 

 

Més informació de l’assemblea a la nota de premsa.

 

 

About The Author