XARXA DE METRÒPOLIS EUROPEES EMA (European Metropolitan Authorities)

Des de l’any 2015, l’AMB impulsa un espai de debat polític que engloba 50 metròpolis europees de 20 països amb la voluntat de compartir experiències, impulsar projectes conjunts i posicionar-se i defensar els seus interessos davant la Unió Europea i els estats.

La xarxa EMA engloba grans metròpolis europees amb dimensions i realitats urbanes similars i permet que els seus representants comparteixin i debatin metodologies, iniciatives, experiències i projectes d’innovació aplicats a l’àmbit metropolità. A l’actualitat, 3/5 parts de la població europea viu en àrees metropolitanes. A la Unió Europea (UE), les zones metropolitanes generen el 72% del PIB de la UE (2018). El 55% de la població de la UE viu en grans ciutats i àrees metropolitanes i es preveu que aquesta xifra superi el 70% el 2050, la possibilitat de posar en contacte autoritats locals en un espai de debat polític com l’EMA pren tot el sentit.

L’EMA fa possible el debat de tots aquests temes entre els representants de metròpolis europees amb realitats urbanes equivalents a partir de la celebració d’un fòrum anual en el qual es poden sumar forces de cara a la reivindicació d’un paper més rellevant davant de la UE. La primera edició de l’EMA es va celebrar el 2015 a Barcelona, la segona el 2016 a Torí i la tercera el 2017 a Varsòvia, la quarta el 2018 a Roma, la cinquena el 2019 a Lió i la propera edició 2020 es farà a Porto. 

 

ENCAIX AMB L’AGENDA URBANA DE CATALUNYA

Eix:

BON GOVERN

Sub-eix

QUALITAT DEMOCRÀTRICA

ADMINISTRACIÓ IMPULSORA

Contacte

Xavier Tiana.
Cap de l’Àrea d’Internacional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 xtiana@amb.cat

  93 223 51 51

Més informació